13:07 15.05.2016

Декомунізацію в Україні має бути завершено – Порошенко

2 хв читати
Декомунізацію в Україні має бути завершено – Порошенко

Президент України Петро Порошенко закликав українців, місцеві громади і політиків завершити процес декомунізації в країні, при цьому наголосивши, що не допустить повернення населеним пунктам назв часів Російської імперії.

"Цього тижня я уважно стежив за дискусією в Раді на цю тему – не тільки ж про генерального прокурора думав. Яке рішення я порадив би народним депутатам? З одного боку, інтереси національної безпеки вимагають завершення декомунізації. З цього випливає, що ті, хто ще не перейменувався, мають таки назватися по-новому – крапка!", - заявив президент під час заходів із нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій у Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" в неділю.

З іншого боку, за словами глави держави, у цьому процесі слід враховувати думку людей на місцях. "Не вина центру, що низка громад, часто внаслідок маніпуляцій політиканів, несерйозно поставилася до проблеми і не ухвалила рішень з цього питання в ті терміни, в які передбачав закон. Та хіба не в наших силах дати громадам додатковий термін і ще одну можливість прийняти рішення, самим обрати собі іншу назву?", - сказав П.Порошенко, звертаючись до народних депутатів.

Він відзначив важливість того, щоб прибрати імена "катів" з мапи України. При цьому глава держави однак застеріг від повернення до імперських назв: "Єдине застереження - не повертатися до старих імперських найменувань. Я не дозволю, щоб мапу України знову заплямували новоросійськими топонімами", - наголосив П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА