17:17 16.05.2016

В АПУ розробляється законопроект про проведення виборів на контрольованих територіях Донбасу, що містить 4 ключові позиції – Бойко

2 хв читати

– Законопроект про проведення місцевих виборів на контрольованих територіях Донецької і Луганської області сьогодні розробляється Адміністрацією президента України, заявив голова парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

"Головні в цьому законі - це чотири позиції, які є принциповими для країни: вибори у відповідності з українським законодавством, доступ для всіх українських ЗМІ, формування виборчих комісій і нагляд міжнародних спостерігачів", - цитує політика прес-служба "Опозиційного блоку" в понеділок.

"Все це має бути враховано в новому проекті закону", - зазначив Ю. Бойко.

Раніше про те, що підготовка законопроекту про проведення місцевих виборів на тимчасово непідконтрольній Україні території Донбасу майже завершена, заявляла керівник парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Я знаю, що вже майже підійшла до завершення розробка законопроекту про проведення виборів на окупованих територіях. Я наголошую: не на звільнених після окупації територіях, а на окупованих територіях. Це означає, що, не завершивши військовий конфлікт, війну, яку Росія веде проти України, вони хочуть на окупованих російськими бандформуваннями територіях проводити "демократичні вибори в місцеві органи влади", - заявила вона на брифінгу в понеділок у Києві.

За словами Ю. Тимошенко, якщо президент України внесе відповідний законопроект до звільнення окупованих територій Донбасу, це означатиме "здачу цих територій".

На думку політика, в парламенті у разі внесення відповідного законопроекту знайдуться голоси. "У мене немає сумнівів, що в цьому парламенті, на жаль, є більшість під закон про вибори на окупованих територіях Донбасу. Це будуть дві фракції – "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" – і буде вся прокремлівська тусовка Верховної Ради. Це буде початком подальшого руйнування територіальної цілісності України", - заявила Ю. Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА