11:30 17.05.2016

До складу ТСК Ради з розслідування політичної корупції пропонуються п'ять депутатів "Блоку Порошенка" - Гринів

3 хв читати
До складу ТСК Ради з розслідування політичної корупції пропонуються п'ять депутатів "Блоку Порошенка" - Гринів

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів розповів, що до складу тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування фактів політичної корупції увійдуть п'ять представників фракції.

Як повідомляє прес-служба "Блоку Петра Порошенка", за словами І. Гриніва, до складу ТСК увійдуть нардепи Володимир Ар'єв, Владислав Голуб, Михайло Кобцев, Павло Різаненко і Олексій Мушак.

Керівник фракції зазначив, що на засіданні фракції "дали доручення раді фракції продовжити обговорення створення тимчасової слідчої комісії і предмета роботи цієї слідчої комісії, а також коло питань , що вона розглядатиме".

"Тут є ще одна регламентна норма, яка не дозволяє депутатові бути членом кількох тимчасових слідчих комісій. Тому при обговоренні змінювалися кандидатури. У нас було кілька депутатів, які беруть участь у комісіях. У результаті, до слідчої комісії із політичної корупції ми пропонуємо включити людей, які вже мають юридичний чи економічний досвід - це Ар'єв, Голуб, Кобцев, Різаненко, Мушак", - сказав І. Гринів.

На запитання журналістів, щодо кандидата у ТСК нардепа Сергія Лещенка, він відповів: "Ця кандидатура розглядалася на засіданні, але під час голосування набрала найменшу кількість голосів".

У свою чергу, народний депутат з фракції БПП Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook написав, що на засіданні фракції в понеділок він запропонував включити до складу ТСК із питань політичної корупції і офшорних компаній нардепа Сергія Лещенка, але за його кандидатуру проголосували лише семеро депутатів.

"Упевнений, що ні в кого: ні в БПП, ні в усьому парламенті, - немає такої експертизи та досвіду публічних розслідувань, як у Сергія. Причому, я впевнений, що він би був однаково критичний як до схем членів БПП, так і до скелетів у шафах "Батьківщини", РПЛ, "Народного фронту" та Опозиційного блоку", - зазначив М. Найєм.

Водночас сам С. Лещенко на своїй сторінці у Facebook увечері написав, що серед висунутих до складу ТСК депутатів від БПП фігурує депутат Володимир Ар'єв.

"У зв'язку з чим у мене запитання. На сайті помічників депутатів зазначено, що в минулому скликанні помічником депутата Володимира Ар'єва працював Віталій Григорович Кононенко. Батька одного з фігурантів останнього скандалу Ігоря Кононенка також звати Віталій Григорович Кононенко. Якщо правда, що батько Ігоря Кононенка працював помічником у Володимира Ар'єва, це ставить під сумнів об'єктивність Ар'єва як члена комісії, що розслідуватиме, зокрема, діяльність Кононенка і компанії Intraco. Як майбутній член ТСК з офшорів депутат Ар'єв вже спочатку має конфлікт інтересів", - зазначив С. Лещенко.

Тому він закликав В. Ар'єва публічно пояснити, чи був його помічник В. Кононенко батьком нардепа І. Кононенка. "І якщо це так - узяти самовідвід з цієї посади", - написав С. Лещенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА