10:52 19.05.2016

Керівники "зайвих" контролюючих держорганів не можуть очолювати їх ліквідацію - Ковальчук

2 хв читати
Керівники "зайвих" контролюючих держорганів не можуть очолювати їх ліквідацію - Ковальчук

Ліквідація контролюючих держорганів в рамках реформи дерегуляції гальмується через абсурдну процедуру – ліквідувати "зайві" органи влади мають їхні керівники, заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" перший заступник глави Адміністрації президента України, представник президента в Кабінеті Міністрів Віталій Ковальчук.

За словами В. Ковальчука, головним відповідальним за процедуру реорганізації або ліквідації центральних органів виконавчої влади є керівник цього органу або його заступник.

"Враховуючи, що чиновники не дуже поспішають звільняти самих себе, можна уявити, наскільки затягнеться цей процес. Мало хто захоче рубати сук, на якому сидить. Щоб ця порочна практика не зупинила реформу дерегуляції, за ліквідацію "зайвих" держорганів мають відповідати незаангажовані люди", - зазначив В. Ковальчук.

Ангажованість голів ліквідаційних комісій, наголосив він, перешкоджає не лише дерегуляційним реформам. Як приклад він навів вчорашнє рішення уряду, коли голова Державної пенітенціарної служби Володимир Палагнюк був затверджений головою комісії з її ліквідації.

"Очевидно, що у нього є мотивація якомога довше тягнути з ліквідаційним процесом", – повідомив представник президента в уряді.

В. Ковальчук нагадав, що ще в 2014 році уряд прийняв рішення про ліквідацію 18 центральних органів виконавчої влади, перш за все, тих, що виконують контрольні функції. За підсумками майже двох років припинено діяльність лише двох з вісімнадцяти "зайвих" органів влади.

Перший заступник глави АП повідомив, що саме тому запропонував уряду дати протокольне доручення Міністерству юстиції до одного з найближчих засідань підготувати зміни до відповідної постанови.

"Кабмін має отримати можливість призначати головами ліквідаційних комісій центральних органів влади посадових осіб, які не зацікавлені у гальмуванні процесу", - резюмував В. Ковальчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА