12:42 19.05.2016

Нардеп Вілкул: Перейменування Дніпропетровська суперечить думці більшості жителів міста

2 хв читати
Нардеп Вілкул: Перейменування Дніпропетровська суперечить думці більшості жителів міста

Заступник голови фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул заявив, що перейменування міста Дніпропетровська суперечить думці більшості жителів міста.

"Перейменували гади Дніпропетровськ і Дніпродзержинськ. Щодо законопроекту депутата від "УКРОПу" Денисенко (позафракційний народний депутат Андрій Денисенко - ІФ). Підтримали всі(!) провладні партії. Верховна Рада, обрана під час війни і для війни, продовжує розколювати суспільство", - написав О. Вілкул на своїй сторінці в Facebook у четвер.

Як повідомила прес-служба партії "Опозиційний блок", Дніпропетровськ був перейменований на Дніпро за ініціативою партії "УКРОП" за підтримки депутатів фракцій коаліції – "Блок Петра Порошенка", "Батьківщини", "Народного фронту", "Самопомочі", а також депутатських груп "Відродження" і "Воля народу".

Як повідомляє прес-служб, перед голосуванням за це питання О. Вілкул виступив проти перейменування: "Перейменування Дніпропетровська цілком суперечить думці абсолютної більшості жителів міста. Понад 90% городян виступають за збереження місту його імені".

За його словами, представники фракції "Опозиційний блок" зібрали понад 300 тис. підписів проти перейменування, і було знайдено компромісне рішення: назвати місто на честь Святого Петра на Дніпрі.

"Крім того, проведення 19 травня 2016 року голосування про перейменування суперечить навіть закону про декомунізацію, ухваленого провладною коаліцією. У відповідності з цим законом Верховна Рада могла зробити це лише до 21 лютого", - сказав О. Вілкул, зазначивши, що, незважаючи на це депутати партій коаліції проігнорували думку жителів Дніпропетровська, і проголосували за перейменування.

"Пішовши проти людей і перейменувавши Дніпропетровськ, влада остаточно втратила довіру мільйонів його жителів ", - наголосив О. Вілкул.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА