12:00 21.05.2016

Обама пропонував участь США у "нормандських" переговорах, але йому відмовили

1 хв читати
Обама пропонував участь США у "нормандських" переговорах, але йому відмовили

Президент США Барак Обама пропонував канцлеру ФРН Ангелі Меркель розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона, проте отримав відмову, повідомляє в суботу тижневик "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власні джерела.

"За даними наших джерел, наприкінці квітня Барак Обама спілкуючись з Ангелою Меркель на міжнародній промисловій виставці в Ганновері, запропонував їй розширити "нормандський формат" за рахунок Вашингтона. І отримав ввічливу відмову", - пише у своїй статті перший заступник головного редактора ZN.UA Сергій Рахманін.

Автор також зазначає, що під час нещодавньої зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки" і останнього раунду переговорів тристоронньої контактної групи в Мінську Кремль вкотре спробував нав'язати свій план виборів в ОРДЛО.

"Наскільки відомо, там знову фігурували жорстка "мажоритарка", не менш жорсткий ценз осілості (до виборів не можуть бути допущені особи, які не проживали на цій території протягом останнього року), обмежений допуск українських ЗМІ та політичних партій. Україна відкинула цей план і була підтримана західними союзниками. Крок Москви був, швидше, ритуальним, а реакція на нього - очікуваною. Такою ж невдалою (в усякому разі, поки що) була спроба "розміняти" звільнення незаконно утримуваних в ОРДЛО українських громадян на набуття чинності закону про амністію", - пише С.Рахманін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА