13:28 27.05.2016

Порошенко ввів у дію Стратегічний оборонний бюлетень України

2 хв читати
Порошенко ввів у дію Стратегічний оборонний бюлетень України

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про затвердження Стратегічного оборонного бюлетеня України.

"На останньому засіданні був прийнятий і мною підписаний Стратегічний оборонний бюлетень. Це доленосна програма реформ сектора безпеки, яка робить те, що не робилося 25 років, - повністю перебудовує ЗСУ, СБУ, інші силові підрозділи і вводить абсолютно нові умови підготовки сержантського складу", - сказав він журналістам на одному з полігонів у Житомирській області в п'ятницю.

Як повідомлялося, 20 травня відбулося засідання РНБО, під час якого було схвалено Стратегічний оборонний бюлетень.

"Під час засідання був схвалений Стратегічний оборонний бюлетень, який визначає основні завдання і напрями реформування оборонної сфери України. Цей документ був підготовлений в тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО. Відповідно до нього передбачається розвиток оборонних можливостей України в період до 2020 року, реформування системи управління Збройними силами відповідно до стандартів НАТО і посилення демократичного громадянського контролю в оборонній сфері. Документ характеризується конкретністю певних завдань і встановленням жорстких термінів їх виконання", - йдеться в повідомленні прес-служби РНБО України за підсумками засідання.

На його основі буде забезпечено стратегічне планування в оборонному секторі, що втілиться у відповідні державні програми. Ухвалення цього бюлетеня є важливим кроком у напрямі посилення оборонного потенціалу країни і євроатлантичної інтеграції України.

На засіданні було також обговорено низку питань, пов'язаних із виконанням оборонних завдань і розвитком військово-промислового комплексу України.

Зокрема, передбачено суттєве вдосконалення системи державного управління в цій сфері. Під час обговорення було визначено конкретні заходи щодо розвитку можливостей оборонних підприємств із забезпечення ЗСУ та інших формувань сучасним озброєнням і військовою технікою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА