11:00 31.05.2016

Лещенко закликає розслідувати факти корупції з оприлюдненої тіньової бухгалтерії Партії регіонів

2 хв читати
Лещенко закликає розслідувати факти корупції з оприлюдненої тіньової бухгалтерії Партії регіонів

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція БПП) закликає правоохоронні органи провести розслідування фактів, викладених в документах так званої тіньової бухгалтерії Партії регіонів, оприлюднених інтернет-виданням "Українська правда".

"Ми закликаємо правоохоронні органи зробити свою роботу, провести перевірку і здійснити розслідування за цими епізодами, які вказують на прямі ознаки політичної корупції", - заявив С. Лещенко у вівторок на прес-конференції в Києві.

Він висловив особисту думку, що за оприлюдненими цифрами криються "десятки і сотні складів злочину".

"Найбільш кричущі – це прямі хабарі членам Центральної виборчої комісії, які і зараз продовжують виконувати свої обов'язки, а термін їхніх повноважень закінчився ще два роки тому", - зазначив депутат.

"Ви можете відкрити файл і побачити. Там є інформація про гроші, які отримали люди, пов'язані з ЦВК, зокрема, там фігурує пан Охендовський (голова ЦВК Михайло Охендовський - ІФ)".

"Пані Олена Лукаш (29 грудня 2012 р. була призначена представником президента Віктора Януковича в Конституційному Суді України, екс-глава Мін'юсту в уряді Миколи Азарова – ІФ) також фігурує", - у свою чергу додала головний редактор "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик. За її словами, події відбувалися напередодні парламентської кампанії 2012 році та одразу ж після неї.

"Ці документи дають яскраве уявлення – скільки грошей було отримано як хабарі ЦВК. Ця сума становить $3 млн лише за тими документами невеликого обсягу, що стосуються другого півріччя 2012 року", - сказав С. Лещенко.

За словами С. Мусаєвої-Боровик, ці документи проливають світло на так зване "тушкування депутатів" у 2012 році. "Наприклад, фігурантом документів є депутат Ігор Рибаков", - сказала вона.

"Я переконаний, що протягом тривалого часу, в усякому разі, в той період, документи за яким ми оприлюднюємо, фінансування йшло саме через спеціальну таку угрупування Партії регіонів, куди входили (нардепи 6-го скликання від фракції Партії регіонів – ІФ) Євген Геллер, Віталій Калюжний, Леонід Кожара та ще кілька народних депутатів, які створили спеціальну схему, як гроші перетворювалися на готівку і виплачувалися обласним організаціям, йшли на політичний піар, на скупку голосів, членам ЦВК", - сказав С. Лещенко.

Також він зазначив, що "за третім президентом України, лідером партії "Наша Україна" – ІФ) Ющенко є великий обсяг платежів, які вимірювалися у понад $1 млн".

При цьому він наголосив, що цей масив документів також має бути розслідуваний детективами Національного антикорупційного бюро України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА