15:42 13.06.2016

Деркач незабаром зареєструє проект постанови про звільнення Петренка

2 хв читати
Деркач незабаром зареєструє проект постанови про звільнення Петренка

Народний депутат України, лідер міжфракційного депутатського об'єднання "Заборонено забороняти" (позафракційний) Андрій Деркач має намір найближчим часом зареєструвати проект постанови про звільнення Павла Петренка з посади міністра юстиції.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" А.Деркач заявив, що така ініціатива зумовлена "систематичними порушеннями законів України, ігноруванням конституційних прав і свобод громадян, сприянням корупційній діяльності керівників Мін'юсту, втручанням у роботу судової системи, протиправним тиском на Конституційний суд".

"Квінтесенцією неадекватності пана Петренка стала його заява від 10 червня, коли він, розповідаючи про основне завдання закону "Про очищення влади", наголосив: "Головне було не допустити сценарію 2005-2006 рр., коли представники Партії регіонів повернулися до влади, тому цей закон спричинив такий шалений опір представників ПР". Тобто міністр юстиції, до обов'язків якого входять практичне утвердження засад демократії та імплементація європейських підходів, норм і цінностей, фактично, визнав свою участь у використанні закону про люстрацію в політичній боротьбі", - наголосив депутат.

На його думку, П.Петренко використовує своє службове становище в політичній боротьбі, залучаючи до "псевдореволюційних шабашу" правоохоронні органи.

"Представники нашого міжфракційного об'єднання ще два тижні тому поширили відкритого листа, в якому попередили президента, прем'єр-міністра, правоохоронні органи щодо можливих протиправних дій з боку міністра юстиції, депутатів, які чи то піаряться, то чи беруть безпосередню участь в корупційних люстраційних "кооперативах" і активістів "на замовлення", які діють під дахом Міністерства юстиції щодо неприпустимості вчинення тиску на Конституційний суд, спроб зірвати його засідання, фізичного тиску на суддів КС із використанням незаконних військових формувань, які, по суті, є воєнізованим продовженням політичних партій", - зазначив А.Деркач.

Він додав, що "всі ці протиправні дії посадових осіб документуються, вивчаються і найближчим часом будуть спрямовані для інформації послам G20 і керівництву Ради Європи та ЄС".

А.Деркач також заявив, що за дорученням членів міжфракційного об'єднання "Заборонено забороняти" попереджає представників влади, що в разі подальшого ігнорування міжнародних зобов'язань, Конституції України, втручання в роботу судів, зокрема Конституційного суду, використання незаконних воєнізованих формувань у політичній боротьбі, подальшого порушення конституційних прав і свобод громадян України шляхом дискримінації за політичною ознакою вони будуть звертатися до європейських інституцій та залучатимуть європейських депутатів для розробки юридичних процедур введення персональних санкцій щодо таких посадових осіб України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА