17:35 15.06.2016

Київ на гуманітарній підгрупі в Мінську жорстко поставив питання звільнення заручників, які перебувають як в ОРДЛО, так і в РФ

1 хв читати
Київ на гуманітарній підгрупі в Мінську жорстко поставив питання звільнення заручників, які перебувають як в ОРДЛО, так і в РФ

На засіданні підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі в середу в Мінську Україна жорстко поставила питання звільнення заручників, повідомляє прес-секретар представника України в групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook вона зазначила, що мова йде про необхідність негайного звільнення "як тих, хто перебувати на території ОРДЛО, так і тих, кого тримають у Росії".

"Напередодні ми знову передали списки людей для звільнення в форматі "25 на 50". Українська сторона вимагає від представників ОРДЛО назвати точне місцезнаходження наших людей - це ключова проблема в процесі звільнення людей", - повідомила Д.Оліфер.

Крім того, за її словами, Україна ініціювала проведення на непідконтрольній Києву частини Донбасу спеціального дня, коли б матері і дружини змогли провідати своїх рідних, які перебувають в заручниках на території ОРДЛО. "Таке відвідування може статися під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - зазначила секретар представника України в Тристоронній контактній групі.

"Питання звільнення незаконно утримуваних осіб - найбільш чутливе і складне, але ми продовжуємо цю роботу і наполягаємо на тому, щоб люди змогли повернутися додому, до своїх близьких", - підкреслила Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА