13:58 16.06.2016

Полторак: Рішення про звільнення в запас призваних у 5-й хвилі мобілізації буде ухвалено наступного тижня

2 хв читати
Полторак: Рішення про звільнення в запас призваних у 5-й хвилі мобілізації буде ухвалено наступного тижня

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак доручив відповідним посадовим особам підготувати документи з пропозиціями щодо забезпечення звільнення в запас військовослужбовців 5-ої черги мобілізації.

"Нещодавно у нас відбулася розмова з президентом щодо проведення демобілізації. Незважаючи на ситуацію, що виникла в зоні зіткнення на сході України, глава держави повністю підтримує це рішення", - наводить слова С.Полторака прес-служба Міноборони України в четвер.

Наступного тижня зазначені документи будуть розглянуті в Адміністрації президента України і буде ухвалено відповідне рішення. "Передбачається, що демобілізація почнеться в червні-липні 2016 року", - зазначено в інформації.

Раніше про готовність П.Порошенко підписати указ про демобілізацію військовослужбовців, які були призвані в рамках 5-ої хвилі часткової мобілізації повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

П'ята черга часткової мобілізації до лав ЗСУ проводилася в Україні в квітні-травні 2015 року. Вона забезпечила повну ротацію особового складу, призваного під час 2-ої хвилі мобілізації, і дозволила підготувати достатню кількість військовослужбовців для поповнення військових частин, а також комплектації підрозділів, які виконували завдання в зоні проведення АТО.

31 травня 2016р П.Порошенко заявив, що на службу за контрактом в Збройні сили України з початку року вже прийшло 30 тис. осіб. За його словами, збільшенню кількості охочих піти на контрактну службу в армію сприяло значне збільшення заробітної плати військових.

Також він заявив, що проведення чергової хвилі мобілізації залежатиме від ситуації на сході країни. "Впродовж квітня-березня демобілізували майже всіх, кого призвали в минулому році під час четвертої хвилі мобілізації", - сказав П. Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА