14:59 16.06.2016

ВР законодавчо регламентувала роботу Сил спецоперацій ЗСУ

2 хв читати
ВР законодавчо регламентувала роботу Сил спецоперацій ЗСУ

Верховна Рада України надала Об'єднаному оперативному штабу, командуванню Сил спецоперацій Збройних сил України та Високомобільних десантних військ ЗСУ статус військового командування.

За відповідний закон (законопроект №4563) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань оборони" проголосували 256 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно з ухваленим законом, до військового командування тепер належать і Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, командування Сил спецоперацій, командування Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Коментуючи ухвалення цього закону, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Ірина Фріз зазначила, що він регламентує роботу Сил спеціальних операцій ЗСУ на законодавчому рівні.

"Якби ми мали цей інструмент у 2014 році, ситуація в Криму та на Донбасі сьогодні була б іншою. Цей закон став першим, що регламентує роботу Сил спеціальних операцій Збройних сил України - вітчизняних "зелених беретів", - написала І.Фріз на своїй сторінці у Facebook.

Вона також повідомила, що на черзі законопроект №4795, який "створює правові засади діяльності ССО, їх застосування та врегульовує питання соціального захисту".

"Відсьогодні завершений важливий етап військової реформи - ССО законодавчо створені. Маю надію на швидке прийняття законопроекту 4795, який дасть змогу остаточно сформувати законодавчу базу діяльності Сил спеціальних операцій. Вітаю з цією подією Командування ССО і військовослужбовців усіх підрозділів ЗСУ", - написала парламентар.

Увечері 15 червня І.Фріз повідомила, що Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони підтримав у першому читанні проект закону про Сили спеціальних операцій Збройних сил України, і висловила сподівання на його ухвалення парламентом.

За словами депутата, робота над цим законом тривала рік і включала погодження позицій з Міністерством оборони, Генеральним штабом, командуванням Сил спеціальних операцій ЗСУ, РНБО, а також зарубіжними партнерами - командуванням SOCOM США, NATO Liaison Office, Сил спеціальних операцій США, Литви та Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА