11:50 18.06.2016

І.Геращенко направила листа Штайнмайєру з проханням сприяти звільненню заручників

2 хв читати
І.Геращенко направила листа Штайнмайєру з проханням сприяти звільненню заручників

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко направила листа головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмайєру з проханням сприяти у звільненні українських заручників.

"Від української сторони гуманітарної підгрупи ТКГ направила листа до головуючого в ОБСЄ міністра закордонних справ Німеччини Ф.- В.Штанмайєра , в якому висловлюється наше глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася із заручниками. Апелюємо до ОБСЄ і до головуючого з проханням сприяти у звільненні заручників", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в «Фейсбуці» в суботу.

Вона зазначила, що в останній місяць значно погіршилася не тільки політична, а й гуманітарна ситуація на Донбасі - бойовики заблокували звільнення заручників, і, незважаючи на всі зусилля української сторони і готовність до компромісів, відкидають будь-які ініціативи".

"Ситуація з заручниками тільки погіршується. По-перше, бойовики протягом року так і не надали нам точної інформацїї про місцеутримання українців. По-друге, їх відверто катують. На останній зустрічі в Мінську представники ОРЛО зізналися, що перевели важкохворого В.Жемчугова, без кінцівок і очей, з лікарні до СІЗО. А 17 червня ми отримали тривожні сигнали від родичів хлопців, що їх утримують в ОРДО , що бранців зі слідчого відділку переводять в тюрму, їм погрожують 20-річним ув'язненням (такі російські терміни, русский стандарт)..., вимагають відмовитися від України, здійснюють психологічний тиск. Родичі в розпачі. Все це відбувається на фоні цинічних публічних заяв ватажків ОРДЛО, що ніяких звільнень до прийняття закону про амністію не буде", - поінформувала І.Геращенко.

Перший віце-спікер ВР нагадала, що український парламент ухвалив закон про амністію у вересні 2014 року, але він не набув чинності через псевдовибори на Донбасі, постійні обстріли та РФ, "яка продовжує поставляти бандитам зброю і фінанси".

"На якій підставі бойовики шантажують світ, зриваючи мінський процес і відверто блокуючи пункт про звільнення заручників? Де реакція ОБСЄ і головуючої країни Німеччини? Чому тільки Україна наполягає на тому, що саме гуманітарний блок - разом з безпековим - є першочерговим і пріорітетним?! Я ніколи не погоджуюся з тим, що бойовики намагаються перетворити мінську групу на безцільну говорильню, ми наполягаємо, щоб був результат - ЗВІЛЬНЕННЯ заручників. І ОБСЄ має докласти всіх зусиль, аби РФ вплинула на бойовиків і ті, нарешті, перестали шантажувати долями важкохворих людей і звільнили їх", - написала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА