17:00 20.06.2016

У ПАРЄ відчувається пом'якшення риторики стосовно РФ і заклики повернути її делегацію до кінця року - І.Геращенко

3 хв читати
У ПАРЄ відчувається пом'якшення риторики стосовно РФ і заклики повернути її делегацію до кінця року - І.Геращенко

У Парламентській асамблеї Ради Європи відчувається зміна позицій стосовно РФ і заклики повернути право голосу її делегації вже цього року, змінюють позицію навіть групи, що традиційно підтримували Україну, заявляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко

"Ситуація в ПАРЄ дуже непроста. РФ задіює значні ресурси і працює з політичними групами, ми відчуваємо зміну позицій, пом'якшення риторики, заклик повернути росіян вже цього року. Змінюється ситуація навіть у тих групах, які традиційно підтримували Україну в нашій боротьбі за європейські цінності і права людини: в групі лібералів, консерваторів, в Європейській народній партії. Не говорю вже про соціалістів, там усе складно", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Крім того, за її словами, "чи не вперше в історії ПАРЄ" доповідачу комітету ПАРЄ з політичних питань і демократії Кристині Зеленковій, що готувала доповідь про наслідки війни на Донбасі, відмовили в пролонгації терміну роботи над доповіддю попри загострення ситуації на Донбасі.

"Тому цієї сесії ми плануємо зосередитися на активній роботі в політичних групах і комітетах ПАРЄ, ми говоритимемо про погіршення ситуації безпеки на Донбасі і про те, якими наслідками для Європи може обернутися безкарність Росії у разі пом'якшення санкцій", - наголосила перший віце-спікер.

І.Геращенко висловила переконання, що "колись нинішнім європейським політикам буде соромно за їх конформізм". "Нам потрібно вистояти і не дати РФ жодного шансу не бути покараною за війну і вбивства українців", - наголосила вона.

Перший віце-спікер зазначила, що у вівторок українська делегація у Брюсселі зустрінеться з представниками профільних комітетів Європарламенту, доповідачкою з питання українського візового Марією Габріель і представниками різних політичних груп, щоб обговорити питання проходження доповіді в Європарламенті і надання Україні безвізового режиму.

Сама І.Геращенко має намір у вівторок приєднатися до делегації, яка супроводжуватиме президента України до Парижа, де відбудуться зустрічі з президентом Франсуа Олландом, головою національної асамблеї і сенату. "Працюємо на всіх міжнародних дипломатичних фронтах заради надання безвізового Україні та збереження санкцій проти РФ", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, ПАРЄ позбавила російську делегацію в 2014 році права участі в голосуванні, в керівних структурах ПАРЄ і спостереження за виборами у зв'язку з ситуацією навколо Криму та Донбасу. У 2015 році більшістю Асамблеї ці санкції були підтверджені.

У 2016 році російська делегація також була позбавлена права брати участь у роботі ПАРЄ, оскільки РФ не надала необхідних документів. Перед цим перший віце-спікер Держдуми, член делегації РФ в ПАРЄ Іван Мельников (КПРФ) заявив, що російська делегація не поїде на зимову сесію ПАРЄ, якщо до її початку звідти не надійде сигнал про готовність повернути в повному обсязі повноваження членам російської делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА