09:42 22.06.2016

Члени профільних комітетів Європарламенту відзначають необхідність невідкладного введення ЄС безвізового режиму для України

2 хв читати

У вівторок у Брюсселі члени парламентського комітету асоціації між Україною та Євросоюзом Марія Іонова, Ірина Луценко, Олена Сотник, Микола Княжицький обговорили з євродепутатами і доповідачами щодо українського безвізового кейсу питання скасування віз Євросоюзом для громадян України.

"Важливо, що українські депутати зустрілися з членами комітетів LIBE та AFET в Європарламенті, доповідачами цих комітетів з українського безвізового досьє, зокрема, Марією Габріель та Яцеком Саріуш-Вольським, представниками Єврокомісії та громадських організацій. І надали вичерпну інформацію щодо виконання Україною всіх без виключення зобов'язань у рамках ПДВЛ (план дій щодо візової лібералізації - ІФ), говорили про неприпустимість відтермінування безвізового режиму і наполягли на якнайшвидшому розгляді питання в комітетах європейського парламенту вже в липні цього року", - написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, написала І.Геращенко, як зазначали українські парламентарі, запропонована Єврокомісією процедура призупинення безвізового режиму для країн, які вже його отримали та отримають у майбутньому, не повинна вплинути на терміни розгляду "українського досьє".

"Також неприпустимими є наміри щодо об'єднання українського питання з безвізовими досьє Туреччини чи Косова, оскільки деякі з цих країн ще не завершили виконання своїх зобов'язань у рамках візової лібералізації", - наголосила вона.

За словами І.Геращенко, члени парламентського комітету асоціації від Європарламенту, зокрема, голова комітету Європарламенту зі співпраці з Україною Андрій Пленкович та депутат Пятрас Ауштравічус у своїх виступах наголосили на важливості якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму, "що на їх думку, буде справжнім виявом солідарності з українським народом".

"Доповідач комітету LIBE Європарламенту (М.Габріель - ІФ) у своєму виступі відзначила виконання Україною всіх зобов'язань у рамках ПДВЛ, тому, за її словами, відповідь ЄС має бути адекватною і жодні затримки не можуть бути виправдані", - написала перший віце-спікер Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА