16:06 28.06.2016

Законодавство України має передбачати не лише повноваження, а й відповідальність президента - Кравчук

1 хв читати
Законодавство України має передбачати не лише повноваження, а й відповідальність президента - Кравчук

Конституція України має передбачати не лише повноваження, а й відповідальність президента, переконаний перший президент України Леонід Кравчук.

"Чому президенти не виконують, зокрема, Конституції? Тому що у нас у Конституції є великі повноваження президентів, але немає відповідальності президентів. Тому вони часто, зокрема ваш покірний слуга, виконували функції генеральних секретарів ЦК КПРС", - сказав Л.Кравчук, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 20-річчя прийняття Конституції України у вівторок.

"Доки ми не вирішимо докорінного питання, щоб кожен тягнув свій плуг і ніс відповідальність не словесну, а записану в законі - терміни, визначені законом, - ми не зможемо побудувати успішну Українську державу", - додав Л.Кравчук.

Він зазначив, що перед президентом, парламентом, урядом має стояти завдання написати зміни до Конституції, які відповідали б стратегічним інтересам держави.

Перед Л.Кравчуком на урочистому засіданні ВР виступив нинішній президент України Петро Порошенко.

В урочистому засіданні також взяли участь президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко, члени Кабінету Міністрів, голови Верховної Ради попередніх скликань, колишні прем'єр-міністри України, представники церков, представники дипломатичного корпусу, про що повідомив голова українського парламенту Андрій Парубій, відкриваючи засідання у вівторок у Києві.

На початку урочистого засідання присутні заспівали Гімн України, а перед закриттям - Духовний гімн "Боже великий, єдиний, нам Україну храни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА