10:01 06.07.2016

Голова АП подякував Ватикану за збір коштів для українців

1 хв читати
Голова АП подякував Ватикану за збір коштів для українців

Голова Адміністрації президента України Борис Ложкін на зустрічі з державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном обговорив питання сприяння у звільненні українських заручників на Донбасі, а також висловив вдячність за ініціативу збору коштів на підтримку українців, постраждалих від бойових дій на Донбасі.

"Кілька місяців тому Папа Римський ініціював благодійний збір коштів на підтримку України. Сьогодні, під час зустрічі з держсекретарем Святого Престолу П’єтро Пароліном, мав нагоду передати Його Святості подяку за цю ініціативу та його особистий внесок", - написав Б.Ложкін на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, було обговорено перспективи взаємодії з Ватиканом щодо сприяння у звільненні українських заручників, які перебувають в Донбасі, та питання, пов'язані з процесом беатифікації українського митрополита Андрея Шептицького.

"У листопаді минулого року Петро Порошенко під час візиту до Ватикану особисто запросив Папу Франциска відвідати Україну. На сьогоднішній зустрічі я підтвердив, що в нашій країні з радістю вітатимуть Його Святість у будь-який час", - зазначив голова АП.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск заснував спеціальний комітет із розподілу пожертвувань для українців, постраждалих від бойових дій на Донбасі.

Раніше у відповідь на особисте звернення Папи Римського 24 квітня в католицьких церквах Європи було зібрано пожертвування для постраждалих від конфлікту на сході країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА