13:52 15.07.2016

Україна розуміє і поділяє біль Франції, оскільки сама вже два роки страждає від тероризму – Фріз

2 хв читати

Народні депутати фракції партії "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, Ірина Фріз, Олег Барна і Юлій Мамчур у п'ятницю відвідали посольство Франції в Україні, щоб висловити свої співчуття народу Франції з приводу терористичного акту в Ніцці, повідомляється на офіційному сайті партії.

"Всі ми відчуваємо великий біль через жахливу трагедію, що сталася 14 липня на Англійській набережній в Ніцці. Ми - разом з народом Франції і вже отримали повідомлення від посольства України, що серед загиблих є один українець. Наші громадяни разом загинули, і це була атака проти усього цивілізованого світу. Наш біль дуже сильний і ми співчуваємо народу Франції. Ми - разом з французьким народом і маємо бути ближчими один до одного, щоб тримати фронт проти варварства", - заявив О. Гончаренко.

"Коли сьогодні вночі з'явилися перші повідомлення про теракт у Ніцці, першим відчуттям був жах. Таке безумство неможливо передбачити. Україна, як ніхто, розуміє і поділяє біль Франції тому, що ми страждаємо від головного міжнародного терориста - Російської Федерації - вже два роки поспіль. Я вважаю, що той зухвалий теракт, який відбувся вночі під час святкування національного свята Франції в Ніцці, є яскравим показником того, що цивілізований світ має готуватися до будь-яких зухвалих проявів тероризму", - заявила І. Фриз.

Як повідомлялося, в четвер увечері вантажівка в'їхала у натовп людей на Англійській набережній Ніцци, які святкували національне свято Франції - День узяття Бастилії. Після цього його водій відкрив стрілянину. За останніми даними, загинули 84 людини, зокрема один громадянин України, ще 18 постраждалих перебувають у критичному стані. Водій вантажівки - 31-річний виходець з Тунісу, громадянин Франції, застрелений поліцейськими.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав трагедію в Ніцці терактом.

Українці приносять у п'ятницю квіти до будівлі посольства Франції в Україні в пам'ять про загиблих у результаті теракту. Серед тих, хто прийшов висловити свої співчуття, були народні депутати, прем'єр Володимир Гройсман, члени уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА