19:11 11.08.2016

Київ поінформував членів Ради Європи про провокації в Криму та ситуацію з Пановим

2 хв читати
Київ поінформував членів Ради Європи про провокації в Криму та ситуацію з Пановим

Держави-члени Ради Європи проінформовані про провокації РФ в Криму і ситуації з жителем Запорізької області Євгеном Пановим, повідомив посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Росія повинна надати доступ правозахисним моніторинговим механізмам РЄ в Крим, до Панова і політв'язнів, яких тримає", - написав він у мікроблозі в Twitter.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко доручив забезпечити можливість відвідування захоплених в окупованому Криму громадян України представниками міжнародних правозахисних організацій і уповноваженими України з прав людини для перевірки умов перебування і захисту їхніх інтересів. Про це він заявив на нараді з керівниками силових відомств і Міністерства закордонних справ України 11 серпня.

10 серпня в ФСБ РФ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, що "сприяли в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в обстрілі півострова з материкової частини країни.

Брат Є.Панова Ігор Котелянець заявив, що Євген був викрадений в Запорізькій області і вивезений до Криму. Колега й однополчанин Є.Панова Ігор Матюхін заявляє, що разом з Є.Пановим зникли щонайменше двоє його однополчан, з якими він у 2014 році брав участь в АТО у складі 37-го батальйону, а напередодні зникнення поїхав на риболовлю в сусіднє м. Василівку.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України після заяви родичів Є.Панова про його викрадення.

Джерело в російських правоохоронних органах повідомило "Інтерфаксу" про сімох "українських диверсантів", які нібито готували теракти на об'єктах інфраструктури Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА