18:32 12.08.2016

Заявами про розрив дипвідносин із Києвом Москва провокує Україну на "помилковий крок"

2 хв читати
Заявами про розрив дипвідносин із Києвом Москва провокує Україну на "помилковий крок"

Заявами російських лідерів про можливий розрив дипломатичних відносин з Україною Москва нагнітає обстановку, вважає глава комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

"Питання розриву дипвідносин зусиллями Кремля (після дивної кандидатури на посаду посла і провокацій в Криму) стало черговим інформаційним повідомленням для тестування реакції, нагнітання напруги і шантажу", - написала Г.Гопко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю.

Вона вважає, що розрив дипвідносин з боку Москви продемонструє те, що РФ прагне ескалації і дестабілізації, а не вирішення війни політико-дипломатичним шляхом.

"Складно коментувати істеричне метання російської політичної еліти в пошуках способів спровокувати Київ на хибний крок", - заявляє глава комітету.

Разом з тим народний депутат висловила думку, що Україні дипвідносини з РФ потрібно було розривати на момент злочинної анексії Криму в 2014 році.

"Зараз важливо сфокусуватися на вирішенні внутрішніх проблем, боротьбі з корумпованими суддями, чиновниками, і головне - посилювати армію", - написала Г.Гопко.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв зробив у п'ятницю заяву, в якій наголосив, що керівництво країни може ухвалити рішення про розрив дипвідносин з Україною. "Я б не хотів, щоб це так завершилося, але, якщо іншого варіанту впливати на ситуацію не залишиться, президент (РФ - ІФ) таке рішення може прийняти", - сказав глава уряду, додавши, що "остаточне рішення, природно, приймає президент РФ, який веде зовнішню політику держави".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА