14:58 22.08.2016

Спроба силою підпорядкувати собі Україну стане для Росії самогубством - Кравчук

2 хв читати
Спроба силою підпорядкувати собі Україну стане для Росії самогубством - Кравчук

Якщо Росія спробує силою підпорядкувати собі Україну, це стане початком її кінця, переконаний перший президент України Леонід Кравчук

"Якщо в Кремлі комусь прийде божевільна ідея підпорядкувати собі Україну, то це буде останнім днем життя Росії", - сказав він на прес-конференції в понеділок.

Л.Кравчук зазначив, що у такому разі, по-перше, Україна не здасться, а по-друге, навіть якщо уявити, що Росія підпорядкує собі Україну, то їй не вистачить сил її утримати, а весь світ ізолює РФ не лише санкціями, а й у цілому як державу. "Вони (Росія - ІФ) це знають, вони нас лякають, диверсіями, щоб ми не готувалися святкувати як належить День Незалежності, а ми живемо, хоча нам і непросто, і святкуємо", - наголосив він.

Перший президент вважає, що Росія сама ніколи не відпустить Україну з орбіти свого впливу, тому Україні необхідно самій піти з-під нього "цивілізаційного прориву". Він зазначив, що після енергетичного, організаційно-політичного та матеріального відділення залишилися ще деякі сімейно-побутові або історично-національні моменти, які ще зв'язують деякі регіони України з Росією, але це поступово минає.

Л.Кравчук звернув увагу, що на сьогодні Україна стає провідником знищення комуністичної ідеології, здійснюючи декомунізацію, яку, на його думку, слід було провести одразу після здобуття незалежності.

Він також переконаний, що саме український народ став головним руйнівником СРСР, проголосувавши на референдумі у 1991 році за незалежність України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА