15:26 22.08.2016

У ПАРЄ є охочі повернути російську делегацію за будь-яку ціну - Кулеба

2 хв читати
У ПАРЄ є охочі повернути російську делегацію за будь-яку ціну - Кулеба

Сесія Парламентської асамблеї Ради Європи в жовтні продемонструє, наскільки реальними є шанси повернення російської делегації в ПАРЄ в січні 2017 року, заявляє представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Про повернення росіян в жовтні мова не йде, але саме жовтнева сесія асамблеї продемонструє, наскільки реальними є шанси повернення росіян в ПАРЄ в січні 2017 року", - сказав він в інтерв'ю виданню "Європейська правда".

Д.Кулеба пояснив: "У Парламентській асамблеї Ради Європи відбуваються, скажу дипломатично, дуже непрості і, на нашу думку, дуже неконструктивні процеси. Їх мета - повернення російської делегації в зал ПАРЄ без виконання ним умов резолюцій, які сама ж асамблея і приймала".

Він зазначив, що більшість аргументів про необхідність відновлювати діалог досить маніпулятивні.

"У Парламентській асамблеї є група людей, які хочуть повернути Росію в зал ПАРЄ за всяку ціну", - додав дипломат.

"Чи є у них достатня кількість голосів, щоб це зробити? Це вже інше питання. І осінь буде надзвичайно напруженою в цьому плані", - сказав представник України в Раді Європи.

За його словами, формальних, юридичних рішень щодо повернення делегації РФ на цій сесії не буде, але треба буде кулуарна робота.

Д.Кулеба наголосив на необхідності серйозно працювати з національними делегаціями та кожним депутатом.

Дипломат переконаний, що якщо росіяни повернуться до зали ПАРЄ, то це буде більше поразкою для Асамблеї, ніж для України.

"Це буде сигналом всім державам-членам Ради Європи (адже проблеми є не тільки в Росії): байдуже, які злочини ти чиниш і помилки робиш. Треба просто перечекати. Трохи здіймуть галас, трохи покритикують, накладуть санкції на деякий час, але досить перечекати. Що немає необхідності виправляти злочини, порушення прав людини, принципів демократії - це не питання відповідальності, а питання часу ", - пояснив він.

На думку представника України в Раді Європи, це призведе до "ерозії" авторитету ПАРЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА