15:08 26.08.2016

МЗС Білорусі не має інформації про місцезнаходження екс-міністра оборони України Єжеля

2 хв читати
МЗС Білорусі не має інформації про місцезнаходження екс-міністра оборони України Єжеля

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей заявляє про відсутність у нього інформації щодо місцезнаходження колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

"Я не маю даних, в якому статусі він перебуває, де він перебуває", - сказав міністр у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання про можливість видачі Мінськом М.Єжеля Києву.

В.Макей наголосив, що це питання перебуває у сфері компетенції не МЗС, а правоохоронців.

Як повідомлялося, М.Єжеля підозрюють у тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб протягом 2011-2012 рр. видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні в наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). Зазначеними діями завдано матеріальної шкоди державі на загальну суму близько 43 млн грн.

М.Єжеля оголошено в державний розшук. Вжито заходів щодо його оголошення в міжнародний розшук. Суд надав дозвіл на його затримання та доправлення до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 22 серпня Печерський райсуд Києва дозволив провести спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-міністра оборони.

14 березня 2016 р. заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що М.Єжель тривалий час перебуває в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі. "Якщо Єжель перебуває на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас згідно із законом немає іншого виходу, окрім як чекати, коли він одужає. Виїхати та перевірити цей факт у Білорусі - такої можливості у нас немає", - пояснив він.

А.Матіос також нагадав, що в повідомленні про підозру М.Єжелю відзначено неналежне виконання ним службових обов'язків під час погодження в 2011 році переліку майна ЗСУ, що підлягає відчуженню. "Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн. Під час досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і припинено подальшу їх реалізацію до Росії", - уточнив прокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА