13:38 31.08.2016

Жебрівський обговорив з Апаканом актуальні питання та потреби регіону

2 хв читати
Жебрівський обговорив з Апаканом актуальні питання та потреби регіону

Голова Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Павло Жебрівський на зустрічі з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Ертугрулом Апаканом заявив про необхідність припинення вогню з боку бойовиків на сході України та повний контроль над державним кордоном.

"Припинення вогню з боку російських найманців і повний контроль за державним кордоном - ось що потрібно на Донбасі", - зазначив П.Жебрівський під час спілкування з Е.Апаканом, повідомляє прес-служба Донецької адміністрації в середу.

На зустрічі голова облдержадміністрації розповів про основні проблемні питання на лінії розмежування, зазначивши, що нині відбувається загострення ситуації, збільшення обстрілів та недотримання Мінських угод з боку незаконних збройних формувань.

Він також звернувся до керівництва моніторингової місії з проханням включити до порядку денного переговорного процесу проблемне питання про автомобільний потік через контрольні пункти в'їзду/виїзду на лінії розмежування в Донецькій області, оскільки в Луганській області досі немає автомобільних КПВВ.

У свою чергу Е.Апакан наголосив на важливості припинення вогню та встановлення повного режиму тиші. "Основна вимога та необхідність для досягнення миру - це прийти до повного режиму тиші. І це наша позиція як Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - зазначив він.

Е.Апакан також зазначив, що починаючи з півночі 31 серпня має набути чинності режим тиші, як це було оголошено тристоронньою контактною групою з врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА