09:35 07.09.2016

Саміт G20 приніс Україні очікувані результати - АП

2 хв читати
Саміт G20 приніс Україні очікувані результати - АП

Українська сторона, незважаючи на неучасть у саміті G20, досягла очікуваних результатів, наголошує заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Це велике досягнення президента України, української дипломатії, оскільки саме перед самітом, а ми знали, що буде винесено питання щодо України, ми провели досить інтенсивну дипломатичну артпідготовку для того, щоб це питання було обговорено і обговорювалося в потрібному для нас руслі", - сказав він у радіопрограмі "Донбас. Реалії", повідомляється на сайті президента у вівторок увечері.

К.Єлісєєв нагадав, що президент України Петро Порошенко провів інтенсивні консультації з лідерами країн G20, зокрема, телефонні конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, також були контакти з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, віце-президентом США Джозефом Байденом, прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, президентом Європейської ради Дональдом Туском.

"Безпосередньо перед самітом за дорученням П.Порошенка спеціальний посланник президента відвідав Берлін. Відбулися результативні переговори у тристоронньому форматі з німцями та французами, де було погоджено спільну лінію, де ми (Україна) виклали наше бачення того, які питання необхідно порушити. Більше того, ми передали списки полонених, які зараз утримуються як на Донбасі, так і є політичними заручниками в Росії", - розповів заступник голови АП.

К.Єлісєєв також констатував: "Ми досягли головної мети - за нашою спиною ніякі питання щодо України не вирішувалися, без нашої згоди. По-друге, дуже важливо, що все ж, як неодноразово заявляв президент України, ми повернулися до "нормандського формату" на рівні лідерів. Про це свідчить нещодавня заява президента Путіна (президент Росії Володимир Путін - ІФ) про те, що він погодився вийти на "нормандський формат" на рівні лідерів".

"Ми вітаємо ці результати і вдячні нашим партнерам - Сполученим Штатам, канцлеру Німеччини, президенту Франції за ту підтримку, яку ми отримали", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА