13:49 08.09.2016

Азаров може претендувати на пенсію за місцем проживання

1 хв читати
Азаров може претендувати на пенсію за місцем проживання

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров може претендувати на отримання пенсії за місцем постійного проживання в Росії, а не в Україні.

"Якщо застосовувати норми законодавства, враховуючи, що Микола Янович офіційно не на території України, то далі регулюється порядок виплати пенсій угодою між країнами СНД 1992 року, там передбачено, що якщо людина - громадянин України умовно переїхала в РФ, то пенсія сплачується Російською Федерацією", - сказав міністр журналістам після засідання уряду в четвер.

За його словами, також законами України передбачено, що при виїзді на постійне проживання за кордон громадянин, якому призначена пенсія в Україні, може отримати пенсію на 6 місяців уперед.

Як повідомлялося, 8 вересня віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що Подільський районний суд Києва зобов'язав об'єднане Центральне управління Пенсійного фонду України в Києві вирішити питання про відновлення виплати пенсії колишньому прем'єр-міністра країни Миколи Азарова.

На порталі "Судова влада України" з'явилося спростування цієї інформації та роз'яснення ухваленого Подільським райсудом рішення. "Подільським райсудом тільки встановлено неправомірність відмови відповідача прийняти заяву про відновлення виплати пенсії до розгляду. Зараз постанову Подільського райсуду від 22 липня оскаржено відповідачем, а справа - у провадженні Київського апеляційного адмінсуду, який перевірить законність оскаржуваного рішення", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА