18:23 16.09.2016

Порошенко наголошує на пріоритетності досягнення стабільної безпеки на Донбасі

2 хв читати
Порошенко наголошує на пріоритетності досягнення стабільної безпеки на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ і розвитку Данії Крістіан Єнсен на зустрічі в Києві обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі та подальші кроки, необхідні для повної імплементації Мінських домовленостей.

"Не може бути й мови про справжнє врегулювання, поки тривають обстріли, немає доступу ОБСЄ до всієї території окупованого Донбасу, тривають постачання зброї та живої сили противника, а також відсутній доступ до неконтрольованої ділянки нашого кордону", - цитує президента України його прес-служба.

Він вказав на пріоритетну важливість забезпечення стійкої і всеосяжної безпеки на Донбасі, від чого мають залежати будь-які подальші кроки на політичній лінії Мінських домовленостей.

Президент подякував уряду Данії за підтримку санкцій щодо агресора і привітав рішення Ради ЄС продовжити персональні санкції за агресію проти України. "Це рішення свідчить про послідовність наших європейських партнерів у відстоюванні головних цінностей - правди і справедливості", - сказав П. Порошенко.

Глава держави подякував уряду Данії за технічну допомогу, спрямовану на підтримку процесу реформ в Україні, а також за вагому підтримку вимушених переселенців з Донбасу. Крім того, П. Порошенко високо оцінив внесок Данії в трастовий фонд НАТО щодо реформування систем логістики і стандартизації Збройних сил України.

Глава зовнішньополітичного відомства Данії запевнив, що позиція Копенгагена в питанні санкцій залишається незмінною. Він також високо оцінив перебіг реформ в Україні.

Окремо сторони обговорили питання звільнення заручників і політичних в'язнів, яких незаконно тримають на Донбасі, в Криму та Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА