20:11 20.09.2016

Президенти України та Аргентини обговорили перспективи політичних і ділових контактів між країнами

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко та президент Аргентини Маурісіо Макрі на переговорах у США наголосили на важливості відновлення політичних і ділових контактів між двома державами, окрему увагу було приділено співробітництву в енергетиці, ракетно-космічній, авіабудівній галузі та сільському господарстві.

"Глави держав окремо відзначили той факт, що ця зустріч між президентами України та Аргентинської Республіки відбувається вперше за останні 16 років. Сторони наголосили на важливості відновлення активних політичних та ділових контактів між двома державами на всіх рівнях", - повідомляє прес-служба глави Української держави.

Сторони підтвердили спільну зацікавленість у розвитку двосторонньої торговельно-економічної співпраці та визначили пріоритетні напрями: співробітництво в енергетичній сфері, ракетно-космічній та авіабудівній галузі, а також сільському господарстві.

Крім того, П.Порошенко наголосив, що Україна завжди пам'ятатиме про те, що Аргентина була єдиною з країн Латинської Америки, яка в лютому 1921 року визнала Українську Народну Республіку та встановила з нею дипломатичні відносини, а також першою з латиноамериканських країн визнала незалежність України 5 грудня 1991 року.

М.Макрі, у свою чергу, високо оцінив внесок численної української громади в розбудову Аргентини, зазначивши, що в 2017 році урочисто відзначатиметься 120-та річниця перших українських поселень у цій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА