13:57 26.09.2016

Закон про одноразове декларування буде внесено до ВР найближчим часом

2 хв читати
Закон про одноразове декларування буде внесено до ВР найближчим часом

Закон про одноразове декларування потрібен, щоб запобігти необгрунтованому притягненню до відповідальності після введення в дію плану боротьби з розмиванням податкової бази, заявила глава Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ніна Южаніна.

"Одноразове декларування потрібне для того, щоб запобігти необгрунтованому притягненню до відповідальності, яке настане найближчим часом після набуття чинності автоматичного обміну інформацією між усіма країнами. Після введення в Україні в дію плану боротьби з розмиванням податкової бази контролюючі органи будуть отримувати всю інформацію про транзакції резидентів нашої країни ", - зазначила Н.Южаніна в коментарі програмі "Події" на телеканалі "Україна", повідомляє в понеділок прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Голова комітету зазначила, що саме законопроект про одноразове декларування, який буде внесений до Верховної Ради найближчим часом, пропонує встановити ту точку відліку, від якої держава дає можливість оплатити посильні податки і буде непрямим методами визначати, з усіх Чи доходів платяться податки.

"Під час підготовки законопроекту про одноразове декларування, яка тривала більше двох місяців, експертне середовище отримало концепцію цього документа. У нашій країні було багато спроб провести одноразове декларування для введення ліберальних норм оподаткування. Адже нам потрібно встановити точку відліку, від якої почати вводити нові норми оподаткування. Жодне зниження ставок не буде виправдано і сприйнято, якщо не настане контроль з боку держави ", - заявила Н.Южаніна.

"Суб'єктами декларування можуть бути всі громадяни - резиденти України. Треба зазначити, що для звичайних громадян в одноразовому декларуванні є велика користь. Одноразове декларування добровільне, його проводить тільки той, хто вважає за необхідне задекларувати свої легальні, але не обкладені раніше активи як в Україні, так і за її межами, і визначити самому той дохід, з якого він хоче додатково сплатити податок у розмірі 5 відсотків. Особливо це стосується активів, придбаних без необхідної ліцензії за межами України. зокрема, рахунки в європейських банках, з яких сплачується навчання або лікування", - пояснила народний депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА