15:55 27.09.2016

Київ сподівається на завершення внутрішніх процедур в ЄС щодо введення безвізового режиму до жовтня

2 хв читати
Київ сподівається на завершення внутрішніх процедур в ЄС щодо введення безвізового режиму до жовтня

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що в Україні чекають на завершення внутрішніх процедур в Євросоюзі в питанні впровадження безвізового режиму для українців до жовтня.

"Україна сподівається, що всі внутрішні процедури в ЄС щодо запровадження безвізового режиму для українців будуть завершені не пізніше за жовтень", - сказав спікер парламенту на зустрічі з головою представництва ЄС в Україні Г’югом Мінгареллі, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради.

А.Парубій висловив вдячність за підтримку в Комітеті Європейського парламенту з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE) доповіді щодо надання Україні безвізового режиму.

У свою чергу Г.Мінгареллі високо оцінив "амбітну програму реформ", яку впроваджує українська влада.

"Представництво ЄС в Україні працює для того, аби допомогти Україні у складних питаннях і поділитися досвідом, якого вже набули країни Європи на шляху побудови демократичного суспільства", - наголосив дипломат.

Голова представництва ЄС зазначив: "Наша мета не вчити, а ділитися досвідом, оскільки і перед Європою, і перед Україною багато спільних викликів".

Він також дав зрозуміти, що європейська спільнота є надійним партнером для України, яка обрала шлях свободи та демократії.

26 вересня Комітет Європарламенту з громадянських свобод і внутрішніх справ (LIBE) проголосував за внесення України до списку країн, з якими Євросоюз вводить безвізовий режим. Члени комітету відхилили всі поправки, внесені до доповіді євродепутата від Болгарії Марії Габріель (Європейська народна партія) з українського питання.

А.Парубій після ухвалення такого рішення заявив, що розраховує на остаточне голосування в Європарламенті щодо надання безвізового режиму на початку жовтня. За його словами, під час зустрічі з головою Європейського парламенту Мартіном Шульцем той заявив, що "за умови позитивного рішення профільного комітету остаточне голосування про надання безвізу відбудеться під час чергової сесії Європарламенту на початку жовтня".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА