16:49 28.09.2016

Особливий статус ОРДЛО готові підтримати 15,6% нардепів, проти - 63,6% парламентаріїв

2 хв читати
Особливий статус ОРДЛО готові підтримати 15,6% нардепів, проти - 63,6% парламентаріїв

Майже дві третини опитаних народних депутатів України не вважають Мінські угоди єдиним і безальтернативним шляхом вирішення конфлікту на Донбасі, свідчать результати опитування народних депутатів України, проведеного Інститутом Горшеніна.

Так, згідно з опитуванням 59,7% опитаних парламентарів заявили, що не вважають Мінські угоди єдиним і безальтернативним шляхом вирішення конфлікту на Донбасі. І лише 32,5% дотримуються протилежної думки. Крім того, 7,8% не змогли відповісти на це питання.

"Серед законів, які повинні імплементувати Мінські угоди, за нинішніх умов більше шансів бути ухваленим мав би законопроект про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей за українським законодавством. Але і за нього проголосувала лише чверть опитаних народних депутатів (24,7%). 57,1% народних обранців висловилися проти прийняття такого закону. 18,2% опитаних вибрали пункт "важко відповісти", - сказано в дослідженні.

Крім того, згідно з опитуванням, за особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) проголосували 15,6% опитаних нардепів, проти - 63,6%, вагаються 20,8% депутатів.

Найменше шансів у закону про амністію ("за" - 11,7%, "проти" - 61,0%, "важко відповісти" - 27,3%).

Опитування серед народних депутатів України було проведене Інститутом Горшеніна з 20 по 23 вересня 2016 року. Вибірка дослідження була розроблена з урахуванням кількісного складу фракцій Верховної Ради. В опитуванні взяли участь 163 парламентарі. Опитування проводилося методом анкетного інтерв'ю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА