18:10 29.09.2016

Заборона Меджлісу в РФ – це блюзнірство щодо прав кримськотатарського народу

1 хв читати
Заборона Меджлісу в РФ – це блюзнірство щодо прав кримськотатарського народу

У Міністерстві закордонних справ України вважають заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу блюзнірством щодо прав кримських татар, заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"Фактично заборона найвищого представницького органу кримськотатарського народу під надуманим приводом, так званої боротьби з екстремізмом, є відвертим блюзнірством російської окупаційної влади над правами кримських татар", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

М.Беца також зазначила, що таке рішення було цілком очікуваним і продовжує політику репресій, здійснювану РФ на окупованому півострові.

"Протягом двох років окупації Російська Федерація систематично порушує права людини й обмежує свободи в українському Криму", - наголосила вона.

М.Беца зазначила, що МЗС України закликає всіх міжнародних партнерів продовжити тиск на РФ й активізувати дії щодо захисту прав людини в окупованому Криму, а саме забезпечити безперешкодний доступ основних конвенційних моніторингових механізмів міжнародних організацій на територію окупованого півострова.

Як повідомлялося, в четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ остаточно визнав законною заборону діяльності меджлісу кримських татар на території Росії як "екстремістської організації". Таким чином, було відхилено апеляційну скаргу представників меджлісу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА