18:19 29.09.2016

Партія "УКРОП" залишається в опозиції до влади, але сумнівається, що дострокові вибори виправлять ситуацію в країні

2 хв читати
Партія "УКРОП" залишається в опозиції до влади, але сумнівається, що дострокові вибори виправлять ситуацію в країні

У партії "УКРОП" заявляють, що залишаються в опозиції до діючої влади, але при цьому сумніваються, що дострокові парламентські вибори є засобом виправлення ситуації в Україні нині.

"Партія "УКРОП" залишається в опозиції до влади. Ми вважаємо, що основні постулати Майдану та Революції гідності не дотримуються", - заявив голова політради партії, народний депутат Тарас Батенко на прес-конференції в Києві в четвер після завершення з'їзду партії.

Він зазначив, що "УКРОП" виступає за перегляд мінського формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі та переконаний, що зараз не може стояти питання про вибори на окупованих територіях України.

У партії також вважають, що розгляд питання про так званий статус Донбасу може спровокувати ескалацію напруженості в українському суспільстві.

У свою чергу член президії політради партії "УКРОП" Ігор Палиця зазначив, що Мінські угоди щодо врегулювання ситуації на Донбасі мають виконуватися відповідно до того, як вони прописані. За його словами, спочатку має бути забезпечено припинення вогню, роззброєння та виведення всіх незаконних збройних формувань, а потім переходити до інших питань, які, на його думку, Україна може вирішити сама, як незалежна держава.

Говорячи про можливі дострокові парламентські вибори, І.Палиця зазначив, що такі вибори були б зараз дуже вигідні партії "Батьківщина" та "Опозиційному блоку". "Я не здивуюся, що після таких можливих дострокових виборів ми можемо побачити повторення сценарію, коли "БЮТ" і Партія регіонів свого часу підписали угоду та повністю поділили країну на двох", - вважає він.

На думку І.Палиці, в результаті таких виборів партія "УКРОП" могла б набрати гарантовано 5-7% голосів виборців, але не це є її метою, а мета - ставати сильнішими, щоб в майбутньому мати можливість серйозніше впливати на ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА