21:56 03.10.2016

Гринів відкликає законопроект про зміни до закону про е-декларування

2 хв читати
Гринів відкликає законопроект про зміни до закону про е-декларування

Керівник парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів відкликає резонансний проект закону про зміни до закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинам проти життя і здоров'я людини та проти власності.

"Мав складну розмову з президентом по внесених поправок до закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинам проти життя і здоров'я людини та проти власності. Я і надалі залишаюся при своїй думці, що цей закон потребує доопрацювання і змін. Але врахував дискусію з президентом і відкличу цей законопроект", - написав І.Гринів на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок увечері.

Він також зазначив, що відкликає законопроект з огляду на резонанс, який спричинила в суспільстві ця законодавча ініціатива.

Керівник фракції зазначив, що починає відкрите обговорення з цього питання, і пообіцяв повернутися до нього після того, як зможе переконати "громадськість у необхідності таких законодавчих змін".

Як повідомлялося, 30 вересня І.Гринів зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5192, яким пропонує внести зміни до закону України "Про протидію корупції" з приводу запобігання злочинам проти життя і здоров'я осіб і проти їхньої власності.

"Автор підкреслює, що законопроект спрямований на вдосконалення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування з метою протидії злочинам проти життя та здоров'я особи та проти власності", - йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

Змінами пропонується встановити, що окремі відомості, які вказуються в декларації, а саме відомості про цінне рухоме майно, вартість і розмір отриманих подарунків, наявних грошових активів, зокрема готівки, гроші, позичені третім особам, фінансові зобов'язання, витрати буде зараховано до інформації з обмеженим доступом, і вони не підлягатимуть оприлюдненню.

Доступ до таких відомостей, згідно з пропозиціями депутата, потрібно залишити спеціально уповноваженим органам у сфері запобігання і протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА