10:54 04.10.2016

Введення візового режиму між Україною і РФ може зайняти до 6 місяців, зазначають у "Народному фронті"

2 хв читати
Введення візового режиму між Україною і РФ може зайняти до 6 місяців, зазначають у "Народному фронті"

Процедура введення механізму візового режиму між Україною і Росією триватиме до півроку, вважає заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар.

"Коли ми обговорювали це в 2014 році, йшлося про період від трьох до шести місяців", сказала В.Сюмар журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок у Києві.

Як повідомлялося, 3 жовтня голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не виключає можливості розгляду питання візового режиму. "На початку 16-го року я вніс до Верховної Ради проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів України про припинення дії угоди між урядом України та урядом РФ про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації. Можливо, є сенс порушити питання і повернутися до введення візового режиму з Російською Федерацією. Також я думаю, що є сенс, щоб ми обговорили питання розширення санкцій проти Російської Федерації", - сказав він на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

З такою ініціативою спікер парламенту виступив в світлі затримання в РФ власного кореспондента Національного інформаційного агентства "Укрінформ" Романа Сущенко.

Увечері того ж дня А.Парубій в ефірі одного з телеканалів висловив переконання, що парламент підтримає введення візового режиму між Україною і Російською Федерацією. Спікер зазначив, що з цього питання проведе консультації з лідерами фракцій, після чого в четвер (6 жовтня - ІФ) Верховна Рада зможе розглянути проект постанови про введення візового режиму з Росією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА