15:19 10.10.2016

ВР пропонують прийняти за основу законопроект про особливий статус релігійних організацій з країни-агресора

1 хв читати
ВР пропонують прийняти за основу законопроект про особливий статус релігійних організацій з країни-агресора

Комітет Верховної Ради України з питань культури та духовності рекомендує парламенту прийняти в першому читанні законопроект №4511 "Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, визнаній Верховною Радою державою-агресором".

Відповідний проект постанови (№4511/П) зареєстрований комітетом у парламенті в понеділок, 10 жовтня, повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради.

Авторами цього законопроекту (№4511), зареєстрованого у ВР 22 квітня 2016 року, виступили деякі народні депутати з фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" та "Самопоміч": Олег Петренко, Олександр Бригинець, Андрій Левус, Сергій Висоцький, Олег Медуниця, Ігор Артюшенко, Дмитро Тимчук, Юрій Тимошенко, Олексій Скрипник, Богдан Матківський, Юрій Бублик, Олександр Опанасенко, Олена Масоріна.

Цей законопроект пропонує надати особливий статус релігійним організаціям, керівні центри яких знаходяться в державі-агресорі.

Зокрема, пропонується передбачити особливу процедуру реєстрації статутів таких релігійних організацій, ввести в практику підписаниx договорів (угод) між державою і керівництвом вказаних релігійних організацій.

Законопроект також пропонує запровадити процедуру погодження кандидатур, яких призначають на керівні посади релігійних організацій, на центральному і регіональному рівні з центральним органом виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері релігії.

Крім того, пропонується в обов'язковому порядку погодити з уповноваженим державним органом запрошення іноземних громадян для проповідницької діяльності на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА