12:50 11.10.2016

Київ наразі не отримував офіційного запрошення на саміт лідерів нормандського формату

2 хв читати
Київ наразі не отримував офіційного запрошення на саміт лідерів нормандського формату

Українська сторона станом на вівторок не отримувала формального запрошення на участь у саміті глав країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ), повідомляє прес-служба глави української держави.

"Станом на 11 жовтня українська сторона наразі не отримувала формального запрошення на саміт "нормандської четвірки", - розповіли в прес-службі президента у вівторок, відповідаючи на запитання агентства щодо перспектив переговорів у нормандському форматі.

У прес-службі зазначили, що під час останніх контактів президента України з канцлером Німеччини і президентом Франції опрацьовувалися різні дати проведення саміту "нормандської четвірки" в Берліні.

"Петро Порошенко неодноразово заявляв, що Україна виступає за активний діалог у рамках Нормандського формату для прискорення мирного врегулювання ситуації на Донбасі і відновлення Україною суверенітету і територіальної цілісності через забезпечення належного виконання Росією Мінських домовленостей", - йдеться в коментарі.

У зв'язку з цим останнім часом була активізована робота "нормандської четвірки" на різних рівнях, зокрема експертному, для змістовної підготовки саміту, наголосили в прес-службі.

Як повідомлялося, глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив у понеділок, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися 19 жовтня. На цю ж дату заплановано візит до Парижа президента РФ Володимира Путіна.

Українська сторона вже неодноразово заявляла, що очікує від чергової зустрічі лідерів "нормандського формату" конкретного результату, яким могло б стати ухвалення "дорожньої карти" виконання Мінських угод. Проект цього документа вже розробили представники України, Франції та Німеччини, але підписати його не погоджується російська сторона. У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що РФ хоче розробити свій варіант "дорожньої карти".

Джерело в дипломатично колах заявило, що українська сторона не давала згоди на проведення зустрічі лідерів "Нормандської четвірки".

Посол РФ у Франції Олександр Орлов заявив у вівторок, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила лідерів країн "нормандської четвірки" на вечерю в Берліні, що відбудеться 19 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА