13:19 11.10.2016

Україна підтримує організацію зустрічі "нормандської четвірки" для узгодження виконання Мінських угод

2 хв читати
Україна підтримує організацію зустрічі "нормандської четвірки" для узгодження виконання Мінських угод

Україна підтримує організацію зустрічі лідерів країн "нормандського формату" для узгодження "дорожньої карти" виконання Мінських угод, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Україна підтримує ініціативу проведення зустрічі лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, на якій можна було б прийняти цей документ. Проведення цього заходу для вирішення так званих політичних компонентів Мінська є неприйнятним", - йдеться в коментарі прес-служби президента щодо перспектив проведення зустрічі "Нормандської четвірки".

У документі також наголошується, що будь-які політичні рішення можуть прийматися лише після очевидного прогресу в питаннях безпеки.

У зв'язку з цим останнім часом була активізована робота Нормандської четвірки на різних рівнях, зокрема експертній, з метою змістовної підготовки саміту. Мета - узгодити проект дорожньої карти імплементації Мінська, що має передбачати послідовність виконання безпекових і політичних умов з чіткими гарантіями їх стримування.

У прес-службі наголосили, що останнім часом була активізована робота "нормандської четвірки" на різних рівнях з метою змістовної підготовки саміту. "Мета - узгодити проект дорожньої карти імплементації Мінська, що має передбачати послідовність виконання політичних умов та умов безпеки та з чіткими гарантіями їх дотримання", - наголошується в коментарі.

Як повідомлялося, глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив у понеділок, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися 19 жовтня. На цю ж дату заплановано візит до Парижа президента РФ Володимира Путіна.

Посол РФ у Франції Олександр Орлов заявив у вівторок, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила лідерів країн "нормандської четвірки" на вечерю до Берліна, що відбудеться 19 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА