11:10 20.10.2016

Рада схвалила в 1-му читанні закон про обмеження доступу до України російської друкованої продукції антиукраїнського змісту

2 хв читати
Рада схвалила в 1-му читанні закон про обмеження доступу до України російської друкованої продукції антиукраїнського змісту

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту (№5114).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на ранковому пленарному засіданні парламенту в четвер вранці це рішення підтримали 250 парламентаріїв з 226 мінімально необхідних.

Як повідомлялося, 8 вересня Кабінет Міністрів України на засіданні схвалив законопроект про надання Державному комітету телебачення і радіомовлення повноважень забороняти ввезення в Україну книг з Росії і Криму, що мають антиукраїнський зміст.

"Метою законопроекту є запровадження механізму обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту", - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко під час засідання уряду.

Ухвалення законопроекту дозволить заборонити в друкованих виданнях пропаганду комунізму, закликів до порушення територіальної цілісності.

"Надання центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у видавничій сфері, повноважень з прийняття рішень на підставі висновків експертної ради щодо віднесення видавничої продукції, що має походження, виготовлена або ввозиться з території держави-агресора або тимчасово окупованої території України, до такої, що заборонена до поширення на території України", - сказав О. Наливайко.

Крім того, запропоновано прописати порядок отримання дозволу на ввезення та розповсюдження такої продукції в Україні.

10 жовтня віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що "одноголосно всі члени парламентського комітету підтримали цей законопроект" і рекомендували Верховній Раді прийняти його в першому читанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА