19:18 20.10.2016

ВР прийняла в першому читанні проект держбюджету-2017

2 хв читати
ВР прийняла в першому читанні проект держбюджету-2017

Верховна Рада затвердила проект державного бюджету на 2017 рік у першому читанні останнього дня, відведеного для цього Бюджетним кодексом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення підтримали 230 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Згідно з Бюджетним кодексом, прийняття в цілому цих висновків і пропозицій парламенту є прийняттям проекту держбюджету в першому читанні. Свої висновки парламент передає в Кабмін, щоб той врахував їх під час підготовки проекту держбюджету-2017 і вніс його до ВР у двотижневий термін на друге читання (до 3 листопада).

Перед ухваленням цього рішення голова Рахункової палати України Роман Магута відзначив низку ризиків, що містяться в документі.

"Під час розрахунку показників проекту держбюджету враховано 3-відсоткове зростання реального ВВП, що в умовах низької купівельної спроможності населення, скорочення кредитування економіки, несприятливого інвестиційного клімату в країні та погіршення прогнозу щодо кон'юнктури на міжнародних сировинних ринках є надто оптимістичним", - сказав він.

Окрім того, за його словами, передбачено зростання доходів держбюджету на 17%, що багато в чому залежатиме від інфляційного та девальваційного чинника, а також від прийняття поправок до законодавства.

"Неприйняття їх або прийняття їх в іншій редакції створить додаткові ризики ненадходження окремих доходів у прогнозованих обсягах. Проблематичним є надходження конфіскованих коштів і коштів від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за здійснене корупційне і пов'язане з корупцією правопорушення в сумі 10,5 млрд грн", - наголосив він.

За його даними, в 2015 році і за дев'ять місяців 2016 року такі надходження становили лише 200 тис. грн.

Крім того, голова Рахункової палати зазначив, що надходження від приватизації також надто оптимістичні.

Р.Магута також повідомив, що успішна реалізація запланованої програми запозичень приведе до збільшення держборгу і гарантованого боргу до 2,3 трлн грн, або 89% ВВП, що в 1,5 раза перевищує дозволений Бюджетним кодексом рівень.

Як повідомлялося, уряд зареєстрував у парламенті законопроект про держбюджет-2017 (№5000), розрахований на прогнозі зростання ВВП на 3% та інфляції (грудень проти грудня) 8,1%.

При цьому парламенту пропонують скоротити дефіцит державного бюджету в 2017 році на 7,3% порівняно з орієнтиром поточного року - до 77,547 млрд грн за збільшення доходів на 17,4% - до 706,27 млрд грн і видатків - на 14,9%, до 775,265 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА