15:52 21.10.2016

"Народний фронт" ініціюватиме скасування підвищення зарплат депутатам

2 хв читати
"Народний фронт" ініціюватиме скасування підвищення зарплат депутатам

Фракція партії "Народний фронт" у Верховній Раді ініціюватиме скасування норми про підвищення рівня зарплати депутатам, яка міститься в проекті бюджету на 2017 рік, повідомляється на офіційному сайті партії в п'ятницю.

"Гроші, що передбачалися на підняття зарплат депутатам, слід направити на підвищення зарплат військовослужбовцям та переатестованим поліціянтам", - сказав керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак в інтерв'ю журналістам.

"Думаю, що після громадського обговорення цього питання той проект бюджету, який ми вчора схвалили, тобто висновок Бюджетного комітету, і направили на доопрацювання до другого читання, буде суттєво підкоригований", - додав парламентар.

М.Бурбак також зазначив, що його повністю задовольняє нинішній рівень депутатської зарплати.

При цьому, згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, за постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, якою, зокрема, збільшуються посадові оклади членів парламенту, проголосували 67 із 81 народного депутата фракції "Народний фронт", зокрема М.Бурбак. Голосів проти і таких, що утрималися, від фракції не було.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами прийняла постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017, додаток №2 до якої визначає розміри посадових окладів народних депутатів: для спікера 30 мінімальних зарплат, його заступників - 28, керівників парламентських комітетів і фракцій - 27 мінімальних заробітних плат, а їхніх заступників - 26. Рядовий депутат - член комітету отримуватиме 25 мінімальних зарплат.

Нині не входять до складу якогось комітету 26 членів парламенту із 423 народних депутатів. Мінімальна зарплата на сьогодні становить 1450 грн.

Фракція партії "Опозиційний блок" і група "Відродження" у Верховній Раді підготували проект постанови про скасування результатів голосування за постанову про висновки і пропозиції до проекту закону про держбюджет-2017 у пп. 3 і 4, в яких передбачено збільшення зарплат народним депутатам у кілька разів.

Керівник фракції "Самопоміч" Олег Березюк назвав провокацією включення до постанови, якою в першому читанні затвердили законопроект про державний бюджет на 2017 рік, пунктів, що підвищують зарплати народним депутатам. Він зазначив, що це питання не обговорювалося у Верховній Раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА