10:01 24.10.2016

Порошенко: На "нормандських" переговорах я голос не підвищував, а закликав Путіна припинити стріляти на Донбасі

1 хв читати
Порошенко: На "нормандських" переговорах я голос не підвищував, а закликав Путіна припинити стріляти на Донбасі

Президент України Петро Порошенко зазначив, що на "нормандських" переговорах у Берліні закликав керівника РФ Володимира Путіна віддати наказ про припинення вогню на Донбасі.

"Ні, я під час переговорів голос ніколи не підвищую, але з проханням припинити стріляти я дійсно звернувся до Путіна", - сказав П.Порошенко в показаному в неділю ввечері інтерв'ю українським телеканалам, відповідаючи на запитання про те, чи підвищував він голос на російського президента.

Він відзначив важливість того, що "нормандські" переговори вперше відбулися через рік після паризької зустрічі. "Рік нічого не робилося, і за цей рік Україна платить дуже високу ціну, за продовження військового конфлікту", - наголосив глава держави.

П.Порошенко зазначив, що українська сторона на переговорах запропонувала розробити документ, в якому було б зазначено, хто і коли має імплементувати конкретні позиції Мінських угод.

"Без цього я жодного прогресу не бачу. Це називається дорожньою картою. І якщо півроку тому всі відмовлялися від дорожньої карти, я сказав, що далі ми рухатися не будемо, доки не буде чіткої дорожньої карти, де буде дві складові — послідовність і відповідальність. Нарешті українську позицію було прийнято", — наголосив він.

Крім того, за словами президента, Україна наполягала на необхідності введення озброєної місії ОБСЄ на Донбас, яка контролювала б ситуацію з безпекою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА