16:42 28.10.2016

Турчинов закликав створити інформаційну армію, що дасть відсіч російській пропаганді

2 хв читати
Турчинов закликав створити інформаційну армію, що дасть відсіч російській пропаганді

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов запропонував усім охочим долучитися до боротьби з російською пропагандою і створити інформаційну армію, яка буде протистояти агресору в інформаційній площині.

Як повідомила в п'ятницю прес-служба РНБО, О.Турчинов підписали з міжнародним громадським об'єднанням "Міжнародний інформаційний консорціум "Бастіон" меморандум про взаємодію з метою протидії російській пропаганді.

"Одним з небезпечних елементів гібридної війни є інформаційна війна", - сказав О.Турчинов, додавши, що Кремль відпрацював агресивну технологію гібридного наступу: "спочатку приходять російські телеканали, а за ними - російські танки".

За його словами, РФ всіма доступними способами формує викривлену інформаційну картину світу, намагаючись дискредитувати Україну на міжнародній арені, дестабілізувати політичну, соціально-економічну ситуацію в країні ".

Секретар РНБО України наголосив, що сьогоднішній захід покликаний мобілізувати патріотичних, професійних та інтелектуальних представників громадянського суспільства для боротьби проти інформаційної агресії Росії.

"На моє глибоке переконання, тільки спільними зусиллями ми зможемо ефективно протидіяти ворогу, формувати і практично реалізовувати заходи для відсічі інформаційній агресії РФ", - зазначив О.Турчинов, додавши, що меморандум відкритий для всіх, хто готовий вести інформаційну боротьбу з агресором.

"Ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи всіх, хто готовий захищати країну, вести боротьбу з російською пропагандою, хто готовий протистояти агресору в інформаційній площині, об'єднати зусилля, щоб створити спільну інформаційну армію, яка дасть гідну відсіч ворогу", - сказав секретар РНБО.

Від МГО "Міжнародний інформаційний консорціум "Бастіон" меморандум підписали керівник ГО "Центр військово-політичних досліджень "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, заступник керівника ГО "Центр дослідження армії, конверсії і роззброєння" Володимир Копчак, керівник Бюро протидії гібридній війні Тарас Березовець; офіційний представник міжнародної волонтерської мережі Informnapalm Михайло Макарук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА