17:09 01.11.2016

Дату установчого з'їзду партії "Хвиля" наразі не визначено – Сакварелідзе

2 хв читати
Дату установчого з'їзду партії "Хвиля" наразі не визначено – Сакварелідзе

Ініціативна група зі створення нової партії "Хвиля" має намір сформувати тіньовий уряд, повідомив учасник групи, екс-заступник генерального прокурора України Давіт Сакварелідзе.

"Наша ініціативна група готова дуже скоро сформувати тіньовий кабінет і розпочати розгляд конкретних пропозицій щодо вирішення проблемних питань... Ви побачите тих людей, які займатимуться так званим тіньовим кабінетом. Це будуть компетентні люди, які матимуть досвід і бачення (проведення реформ - ІФ), будуть готові постати перед суспільством і відповісти за кожен день своєї роботи в різних сферах", - сказав Д. Сакварелідзе на прес-конференції в Харкові у вівторок.

Він також повідомив, що дата установчого з'їзду партії наразі не визначена. "Ми не прибічники формалізації політичних проектів – ми прибічники того, щоб більше людей об'єдналося навколо ідей... Ми розмовляємо і комунікуємо з дуже багатьма політичними суб'єктами, які сьогодні не при владі або не мають достатніх повноважень у владі, щоб реалізувати своє бачення", - сказав Д. Сакварелідзе.

На його думку, електронні декларації є ще одним підтвердженням необхідності зміни політичної еліти в Україні, і країні необхідно якомога швидше провести дострокові парламентські вибори.

"Каха Бендукідзе говорив три роки тому, що Україні потрібна реанімація, а не терапія. Ми все ще залишаємося в такому ж стані, коли ми намагаємося аспірином лікувати хворого на рак четвертої стадії. Це неможливо. Причому ці люди (нинішня політична еліта - ІФ) не в змозі це зробити. Так що краще нам прибрати подалі цих людей і знайти тих, хто не декларуватиме мільйони, а ідеї та реформи... Я вважаю, якомога раніше (потрібні дострокові вибори - ІФ), оскільки сьогодні у нас фізично немає часу, ми втратили дуже багато часу", - сказав Д. Сакварелідзе.

Відповідаючи на запитання про юридичну підставу для оголошення дострокових виборів, він висловив думку, що це рішення має бути політичним.

Як повідомлялося, 18 липня члени ініціативної групи зі створення нової партії (екс-заступники генерального прокурора Д. Сакварелідзе і Віталій Касько, нардепи Віктор Чумак, Наталія Новак, голова всеукраїнської громадянської платформи "Нова країна" Володимир Козленко оголосили, що їхня політсила називатиметься "Хвиля".

"Саме "Хвиля", тому що хвиля має піднятися в країні і змити ось цей бруд корупції, який на сьогоднішній день є. Хвиля має принести в країну трансформації і хвиля має зробити країну оновленою, чистою і вимитою для всіх наших громадян", - сказав В. Чумак.

Установчий з'їзд нової партії планувалося провести наприкінці вересня або початку жовтня.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА