18:35 01.11.2016

Порошенко і президент Світового конгресу українців обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, реформи і е-декларування

2 хв читати
Порошенко і президент Світового конгресу українців обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму, реформи і е-декларування

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм відзначив значення взаємодії і координації діаспори для підтримки національних інтересів, розповів про ситуацію на Донбасі та в Криму, а також про впровадження системи електронного декларування.

"Глава держави високо оцінив внесок Конгресу в обстоюванні національних інтересів України за кордоном та відзначив важливість посиленої взаємодії і координації української діаспори в цьому контексті", - повідомляє у вівторок прес-служба президента України за підсумками зустрічі.

П. Порошенко поінформував Є. Чолія про те, що на Донбасі, незважаючи на ініційоване українською стороною припинення вогню, постійні обстріли і провокації з боку проросійських бойовиків і найманців.

"Було відзначено важливість максимальної міжнародної підтримки ініційованої Україною резолюції ГА ООН про стан прав людини в Автономній Республіці Крим, ситуація з якими погіршується через дії окупантів", - зазначено в повідомленні.

Президент наголосив на важливості підтримки з боку закордонного українства у питаннях надання Європейським Союзом безвізового режиму для українських громадян та ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Українці по праву заслужили і перше, і друге. Ми це доводимо кожен день на двох фронтах - на Донбасі і на фронті реформ", - наголосив П. Порошенко.

Крім цього, він вказав на взаємодію влади і громадянського суспільства в боротьбі з корупцією в Україні, особливо відзначивши ефективний старт системи електронного декларування стану державних службовців.

"Точку неповернення пройдено. Антикорупційна боротьба в державі ведеться в новій якості. Ховати і ховатися більше не треба", - зазначив П. Порошенко.

У свою чергу президент Світового конгресу українців запевнив у незмінній підтримці Конгресу і всього закордонного українства у відновленні суверенітету і територіальної цілісності держави, зокрема Крим, у боротьбі з агресією Росії, а також на шляху реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА