14:23 02.11.2016

У "БПП" здивовані відсутністю відповіді ЄС на виконані Україною вимоги в питанні надання безвізу

2 хв читати
У "БПП" здивовані відсутністю відповіді ЄС на виконані Україною вимоги в питанні надання безвізу

Заступник керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко нагадує, що Україна виконала всі необхідні вимоги для отримання безвізового режиму з Євросоюзом, і сподівається на адекватну відповідь європейської сторони.

"Хочу нагадати, що е-декларування було 144-м, останнім пунктом тих вимог, які Україна виконала для отримання безвізу. І це визнають усі сторони. Тому хочу нагадати європейським колегам, що треба відповідати за тих, кого приручили, як казав Антуан де Сент-Екзюпері. Тому незважаючи ні на що, хочеться побачити українське питання в порядку денному і кінцеве позитивне рішення. Українська дипломатія на чолі з президентом зробила все можливе для вирішення цього питання і робить зараз. Але має бути рух і з іншого боку", - наводить слова депутата прес-служба партії "БПП "Солідарність".

О.Гончаренко зазначив, що найближчим часом відбудеться засідання політичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи. "Хочу поставити там питання - чому ми не отримали адекватної відповіді на всі наші виконані вимоги? В чому причина? Наскільки я знаю, кілька країн, зокрема Бельгія, Франція, а саме їхні міністерства внутрішніх справ, блокують це питання, пояснюючи, що Євросоюз хоче розробити механізм, який дозволить їм швидко в односторонньому порядку зупиняти дію цієї угоди. І до розробки цього механізму не хочуть розширювати коло безвізового режиму", - розповів парламентар.

На його думку, це більше нагадує пошук причин. "Думаю, що справжня причина - складна внутрішня політична ситуація всередині ЄС після виходу Британії, після референдуму в Нідерландах. Втім, прикро, що протиріччя всередині самого ЄС мають впливати на нас", - підсумував О.Гончаренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА