16:00 03.11.2016

Представники НАТО допомагатимуть на кожному кроці впровадження Україною євроатлантичних стандартів

2 хв читати
Представники НАТО допомагатимуть на кожному кроці впровадження Україною євроатлантичних стандартів

Допомога Україні з боку НАТО спрямована на посилення її обороноздатності та прискорення її руху на євроінтеграційному та євроатлантичному шляху, заявляє директор офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков.

"Наші експерти та наші радники допомагають і допомагатимуть швидко імплементувати євроатлантичні стандарти для того, щоб допомогти посилити опірність російської агресії та посилити обороноздатність", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

О.Вінніков нагадав, що стандарти НАТО - це не лише технічні стандарти у сфері безпеки та оборони, - "вони також включають такі цінності, як належне управління, захист прав людини, працююча ринкова економіка".

"Сформулювати мету недостатньо, необхідно реформи фінансувати і координувати", - додав директор офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков.

Конкретним інструментом у процесі наближення України до НАТО він назвав належне виконання щорічної національної програми.

"Вона допомагає Україні використовувати досвід і знання інших країн у проведенні реформ. Україна багато зробила, але ще багато необхідно зробити. Представники НАТО допомагатимуть на кожному кроці", - зазначив О.Вінніков.

Він оцінив нинішній рівень підтримки України з боку країн-членів Альянсу як безпрецедентний.

У свою чергу народний депутат України, голова постійної делегації Верховної Ради в ПА НАТО Ірина Фріз відзначила безальтернативність євроатлантичного шляху України.

Вона також наголосила на ефективній співпраці з представниками офісу НАТО і з питання концепції реформування СБУ та створення Сил спецоперацій.

"А завдяки тому, що фахівці Альянсу провели підготовку наших інструкторів і бойових підрозділів, у нас вже є чотири батальйони, а це майже 2 тис. бійців. І вже розпочалася підготовка п’ятого батальйону. За два роки війни вже проведено велику робота", - наголосила І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА