09:45 09.11.2016

Геращенко запропонувала Гройсману створити групу з моніторингу гастролей артистів - прибічників анексії Криму та окупації Донбасу

2 хв читати
Геращенко запропонувала Гройсману створити групу з моніторингу гастролей артистів - прибічників анексії Криму та окупації Донбасу

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко запропонувала прем'єр-міністру Володимиру Гройсману створити міжвідомчу групу з моніторингу гастрольної діяльності в Україні артистів, які підтримують анексію Росією Криму та окупацію Донбасу.

"Направила листа на ім'я прем'єра з проханням створити міжвідомчу групу з силовиків і профільних міністерств, яка зобов'язана моніторити гастрольну діяльність та іншу активність тих, хто не гребує виступати, "спостерігати", інвестувати в окупованому Криму та на Донбасі. Ці гастролери мають негайно потрапляти в чорний список СБУ і прикордонників, щоб до них застосовувалася відповідальність за українськими законами (кримінальна, адміністративна)", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Вона зазначила, що у сфері гастрольної діяльності необхідно навести лад, і не зрозуміло, "чому це не роблять структури, які мають цим займатися".

І.Геращенко також припустила, що можна подумати над розробкою законопроекту, згідно з яким половина відсотка від виступів російських гастролерів в Україні "має йти на підтримку української армії та переселенців".

Вона повідомила, що всі сигнали про тих, хто раніше виступав в окупованому Криму, передає в СБУ і Державну прикордонну службу України, щоб вони вивчили матеріали цих артистів і притягнули їх "до відповідальності за незаконний перетин кордону, якщо ці факти підтвердяться".

"Україна - не прохідний двір. Ми вимагаємо поваги до наших кордонів і територіальної цілісності від усіх. І вимагатимемо від наших силових структур у доступній формі донести це до порушників - через заборону в'їзду в Україну", - написала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА