11:47 11.11.2016

Нардепи "Опоблоку" не підтримають подання щодо притягнення до відповідальності Новинського

2 хв читати
Нардепи "Опоблоку" не підтримають подання щодо притягнення до відповідальності Новинського

Під час засідання політради партії "Опозиційний блок", що відбулося 10 листопада в Києві, було розглянуто і відмовлено в задоволенні звернення нардепа Вадима Новинського з проханням про підтримку членами однойменної фракції у Верховній Раді подання щодо притягнення його до відповідальності, яке вніс до парламенту раніше генпрокурор України Юрій Луценко.

"Рішення відмовити В.Новинському було прийнято одноголосно. В країні немає юстиції, в країні сьогодні є політичне переслідування опозиції. Політично мотивовані справи, кримінальні переслідування з помсти, правосуддя в інтересах влади стали повсякденною практикою в Україні. Фракція "Опозиційного блоку" одноголосно не підтримає подання Генеральної прокуратури", - йдеться в оприлюдненому в п'ятницю вранці прес-службою політсили повідомленні.

В інформації зазначено, що на засіданні політради також було розглянуто питання "захисту виборців в умовах підвищення тарифів, захисту людей, які постраждали від банкрутства банків і непосильної іпотеки, законодавчої підтримки мирного процесу на Донбасі, розвитку партії "Опозиційний блок".

Як повідомлялося, 3 листопада генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook фотокопію подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата В.Новинського.

Згідно з документом, нардепа підозрюють у перевищенні службових повноважень, вчиненому під час незаконного позбавлення волі Олександра Драбинка - особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира (ч. 2 ст. 146. і ч.1 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Сам В.Новинський заявляє про політичне підґрунтя кримінальної справи стосовно нього і запевняє, що не боїться зняття депутатської недоторканності.

8 листопада нардеп повернувся в Україну та заявив, що проситиме свою фракцію підтримати зняття з нього депутатській недоторканності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден не має наміру відмовлятися від заключних дебатів з Трампом - ЗМІ

Директору департаменту КМДА Возному висунуто обвинувачення в тому, що не було утилізовано шини з блокпостів - КМДА

Після України наступними для РФ будуть Польща та Білорусь - Байден

Трамп назвав "неприйнятними" умови Путіна про припинення війни

Верховний Суд визнав незаконність звільнення екснардепа Пацкана з посади голови Рахункової палати - рішення

Більшість американців проти обрання президентом США і Байдена, і Трампа - опитування

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА