17:15 15.11.2016

Київ готовий розбудовувати добросусідські відносини з Молдовою, поважає вибір молдовського народу

2 хв читати
Київ готовий розбудовувати добросусідські відносини з Молдовою, поважає вибір молдовського народу

Україна підтверджує готовність і надалі розвивати добросусідські відносини з Молдовою та розраховує на ефективну співпрацю у рамках курсу європейської інтеграції, заявляє заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

"Президент України взяв до уваги результати президентських виборів у Молдові, які відбулися 30 жовтня та 13 листопада. Ми поважаємо вибір молдовського народу. (...) Розраховуємо також на збереження ефективного співробітництва наших держав у рамках стратегічного курсу на європейську інтеграцію", - коментує К.Єлісєєв результати президентських виборів у Молдові, повідомляється на сайті президента України.

Він також наголосив, що Україна підтверджує готовність розвивати добросусідські відносини з Молдовою.

Водночас, за словами К.Єлісєєва, позитивна динаміка українсько-молдовських відносин буде напряму залежати від налаштованості нового керівництва Молдови розвивати співробітництво на основі чіткої поваги до суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи невизнання анексії Криму, та відданості базовим принципам міжнародного права.

"Підтверджуємо повагу до суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова в її міжнародно визнаних кордонах, які включають Придністровський регіон Молдови", - наголосив заступник голови Адміністрації президента.

К.Єлісєєв також зазначив, що українська сторона продовжуватиме відігравати активну роль гаранта і посередника в переговорному процесі з придністровського врегулювання, в тому числі шляхом активізації роботи у форматі "5+2".

Як повідомлялося, лідер Партії соціалістів Ігор Додон здобув перемогу на виборах президента Молдови, про що свідчать остаточні результати виборів, після обробки Центральною виборчою комісією 100% бюлетенів для голосування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА